Някои билки могат да се използват в комбинация и да помогнат за възстановяване и укрепване на мъжката полова система. Такива, освен всичко останало са и благоприятна за общото здраве у мъжете. Билките укрепват ниския брой сперматозоиди, лошата подвижност на сперматозоидите, лошата морфология на сперматозоидите, ниско либидо, борят се със стрес и / или физическа сексуална дисфункция.

Ето 4 билки за потентност с доказан ефект от години наред:

  • „Tribulus“ плодове (Бабини зъби)

бабини-зъбиЛекарите са открили, че Tribulus плодовете са много ефективни за подобряване броя на сперматозоидите, подвижността и морфологията, когато се комбинират с диета и физически упражнения.

Основната част от Tribulus е да помагат в плодовитостта при мъжете. Те съдържат съставка, наречена протодиосцин. Тази съставка подобрява нивата на DHEA в мъжкото тяло. При мъже с еректална дисфункция е установено, че имат ниски нива на DHEA. Някои проучвания показват, че протодиосцин, извлечен от Tribulus, увеличава естествените нива на DHEA, необходими за правилната ерекция. Една основна съставка „Protodioscin“ е, която е отговорна за качествата на билката бабини зъби и действа като „афродизиак“. Това растение покачва и сексуалното желание, както при мъже, така и при жени.

Едно български проучване, проведено през 1998 г., показа увеличение от 61% в концепция за двойки с антиспермални антитела, които са приемали Tribulus. Средно резултатите показали, че двойките зачеват след лечение от 5 месеца.

Tribulus е една от най-добрите билки за репродуктивните органи в мъжката полова система.

  • Корен от Мака (мака)

макСред основните дейности на мака е да стимулира и подхранват хипоталамуса, който регулира хипофизната жлеза и действа като тоник за хормоналната система. Когато функциите на хипофизната жлеза стават балансирани, хипофизата контролира хормона на изхода на другите три жлези.

В проведено изследване на 9 мъже, бяха дадени желирани капусили мака в продължение на 4 месеца при 1500 – 3000 мг на ден. Резултатите бяха потресаващи – Мака води при всеки един от участниците до увеличаване на либидото, брой сперматозоиди, подвижността на сперматозоидите, повишени нива на DHEA, намалява тревожността и стреса, понижава кръвното налягане, балансирано желязо нива и увеличаване на надбъбречните андрогени.

  • Saw Palmetto (детелина)

детелинаSaw Palmetto подхранва цялата ендокринна система, която може да помогне за подобряване на цялостната репродуктивност при мъжете. Представителите на силния пол, подложени на висок стрес, лоша имунна функция, лош начин на живот и хранителните навици са показали, че реагират добре на тази билка. Това растение е класифицирано като адаптоген, антиандрогенна, противовъзпалително, омекотяващо средство, пикочния антисептично, имунната амфотерни.

Saw Palmetto подхранва организма, когато се приема в продължение на много месеци последователно. Последователното използване на тази билка за потентност е с доказан ефект за здравето.

  • Йохимбе

yohimbeЙохимбе още една от топ билките с установена циркулацията на еректилните тъкани, физиологичен и психогенна импотентност. Тя се справя отлично с невъзможността да се поддържа ерекция. Йохимбин е активната съставка намерени в Йохимбе кората на дърво. Йохимбин е с доказан ефект да разширяват кръвоносните съдове и понижава кръвното налягане, което разширява съдовете в половите органи и увеличава рефлексната възбудимост в долната част на гръбначния мозък. В много случаи, Йохимбе е показал, че може да помогне за поддържането на ерекция по време на полов акт.