Простатитът, честото уриниране, намаляване на либидото и потентността – това са все често срещани проблеми, които съвременният мъж посреща с паника и в повечето случаи лекува с лекарства от аптеката. Учените обаче са установили, че голяма част от тези проблеми се потискат ефикасно и се лекуват трайно и с билки за простата от планината, които нерядко да си основа на много лекарствени препарати. Сметнахме, че няма да е зле да ви запознаем с най-сполучливите билки за простата. Ето на какво можете да заложите, ако и вие страдате от такива проблеми или търсите профилактика на такъв:

  1. Гръмотрън е отлична билка за подобряване на уринирането. Неговите корени се смятат за едни от най-добрите представители на познатите днес билки за простата. Най-често, гръмотрънът се приема под формата на чай, като едновременно с това той е и отлично средство за профилактика.

  2. Зайча сянка с невен. Комбинацията от тези две билки за простата ще ви дадат бързо и ефикасно избавление от честото уриниране и слабата полова система. Според експертите това натурално съчетание повишава и половата издържливост, което я превръща в универсален еко препарат за проблеми с простата.

  3. Дребноцветната върбовка е още една от най-ефикасните билки за простата. Нейното действие е комплексно, но най-често хомеопатите я предписват за синдрома на аденом на простата. Изследванията сочат, че редовната консумация на чай от дребноцветна върбовка намалява риска от проблеми с простата на мъжете до 50-годишна възраст с най-малко 65%.

  4. Конският кестен, преварен и смесен с алкохол, създава благоприятна среда за по-бързото лечение на простата, ако вече сте започнали такова – било то с лекарствени препарати, или билки. Не се колебайте да ползвате билката, за да подсилите ефекта на сегашните лечебни средства, с които се борите срещу простатит. Шансът да забързате оздравителния процес е огромен.