Съвременните анализатори в медицинската наука определят депресията като истинският бич на 20 век. Странното е как това състояние се отчита във все по-страшни форми, успоредно с развитието на психологията. Учените не разбират много неща относно нея, но разбират проявлениятa и измерват субстанциите, които се променят в мозъка и чрез, които може да се лекува това състояние. Майката природа се е погрижила и за това. Билки за депресия, които помагат за облекчаване на симптомите на различните видове депресии.

Логично е да си помислите, че дори и да не страдате от депресия, а това много трудно може да се самоопредели, че можете да използвате рецепти с билки против депресия. Това ще уравновеси процесите в мозъка и ще придаде малка доза щастие и успокоение на изтерзания от работа ум. Това включва дори един обикновен чай от жълт кантарион – билка, която повишава серотонина и е ефикасна колкото антидепресант за леки форма на депресия. Все пак като предпазна мярка е препоръчително, за облекчаване на състояния, да избягвате стрес и натоварване, които допълнително да влошат мозъчните процеси. Оттам тръгва и депресията.

Ясно става, че тази статия не може да ви накара да се излекувате от депресия, нито да каже, точните билки за депресия, а да ви информира за силата на природата, която държи тайните за лечение на всички болести. Не случайно нашите предци са събирали, сушили, обработвали билки; предавали са от уста на уста рецепти и са си помагали. Днес имаме тяхното наследено знание и затова учените съвсем естествено са се насочили към проверка на растенията. Това, което откриват е, че има растения с вещества, които при правилно използване като билки, са толкова ефикасни, колкото много антидепресанти.